Mehmetçik Vakfı

SÖZCÜ’nün vefat ilanı girişimini taktirle karşılıyoruz

TSK Mehmetçik Vakfı Başkanı Yaşar Bal, “Vakfımızın devlet destekli herhangi bir gelir kaynağı yok. Bu nedenle SÖZCÜ Gazetesi’nin bu girişimi takdire değer buluyoruz. Vakıf olarak SÖZCÜ’ye teşekkür ederiz” dedi.



TSK Mehmetçik Vakfı Başkanı emekli Tümgeneral Yaşar Bal, SÖZCÜ Gazetesi'nin bir ilke imza atarak vefat ve başsağlığı ilan gelirlerinden yüzde 15'ini ilan verenlerin seçeceği dernek ve vakıflara aktaracak olmasına büyük destek verdi. Bal, “Bu çok güzel bir düşünce. Vakıf olarak SÖZCÜ'ye teşekkür ederiz” dedi.
Bal, “Vakfımızın devlet destekli herhangi bir gelir kaynağı yok. Bu nedenle SÖZCÜ Gazetesi'nin bu girişimini takdire değer buluyoruz” dedi. Bal, “Mehmetçik Vakfı olarak başta yüce gönüllü halkımızın yaptığı bağışlar olmak üzere, kendi işletmelerinden ve özvarlıklarının değerlendirilmesinden elde ettiği gelirlerle amacını gerçekleştirmeye çalışmaktadır” açıklaması yaptı.
TSK Mehmetçik Vakfı'nın 36 yıl önce, 17 Mayıs 1982 tarihinde kurulduğunu belirten Bal şunları söyledi: “Vakfımız, vatani görevini yaparken şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden erbaş ve erlerimizin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklerimize sosyal ve ekonomik destek sağlamak, yaşamları boyunca bakım yardımı yapmak, şehit ve gazi Mehmetçik çocuklarına üniversite seviyesi dahil öğrenim yardımında bulunmaktadır.”